Ankernavigatie (inhoudsopgave)

Een inhoudsopgave met ankernavigatie op een webpagina is als een interactieve gids die bezoekers helpt om snel en gemakkelijk door de inhoud te navigeren. Het is vooral handig bij lange pagina’s of artikelen met verschillende secties.

Waarom ankernavigatie Gebruiken?

Overzicht bieden

Een inhoudsopgave geeft bezoekers direct een overzicht van de hoofdsecties van de pagina. Hierdoor kunnen ze snel bepalen welke delen relevant zijn voor hun interesses.

Goede navigatie

Bezoekers kunnen met één klik direct naar een specifieke sectie springen, in plaats van eindeloos te scrollen. Dit bespaart tijd en verbetert de gebruikerservaring.

Hoe ziet de ankernavigatie eruit?

Op deze pagina is een ankernavigatie toegepast. Je herkent deze aan het icoontje met de tekst ‘Voorbeeld inhoudsopgave’ met daaronder links naar de koppen op deze pagina.

Hoe pas ik de ankernavigatie toe?

Ankernavigatie vind je als WordPress block met de naam ‘APW Ankernavigatie’.

Opties

Koptekst

In de ankernavigatie zit een geneste koptekst. Kies zelf de tekst en bepaal de juiste koptekst (<​h2​><​h6​>) om de pagina structuur goed te houden.

Icoon

Standaard is er een lijst icoon getoond voor de koptekst. Kies je eigen icoon via het block-panel ‘AWP Instellingen’ > ‘Icoon’.

Genummerde lijst

Standaard is de lijst ingesteld als een ongenummerde lijst (<​ul​>). Stel de lijst in als genummerde lijst (<​ol​>) via het block-panel ‘AWP Instellingen’ > ‘Genummerde lijst’.