Afbeeldingen (foto’s)

Afbeeldingen en foto’s zijn een uiting van beeld. Er zijn meerdere mogelijkheden om beeld te presenteren in je website. Vooral bij afbeeldingen is het belangrijk deze goed in te richten zodat iedere bezoeker deze goed kan ‘zien’.

Waar staan foto’s op de website?

Foto’s kunnen op iedere pagina gebruikt worden. Ook op de homepage en op binnenkomstpagina’s van hoofdrubrieken. Hoe je die foto’s gebruikt, hangt af van wat je doel is met de foto en het type pagina. Fotoformaten vindt je in de handleiding op de Wiki.

Fotoformaten

Op basis van de originele afbeelding worden sommige afmetingen automatisch in het CMS aangemaakt. Hierbij geldt voor het origineel altijd de 3:2 beeldverhouding. Ondanks Hippo de afbeelding schaalt, kan een groter of kleiner formaat ervoor zorgen, dat je afbeelding niet mooi wordt getoond. Sla foto’s altijd op als JPG en niet als PNG. Kies bij het opslaan van de JPEG altijd voor ‘progressive’.

Automatisch geschaald door het CMS

  • Thumbnail (bv. het foto-album): breedte max. 150 px
  • Gemiddelde afbeelding (bv. een contentblok): breedte max. 300 px
  • Grote afbeelding (bv. de lightbox (fotoalbum): breedte max. 1024 px

Hoe kom ik aan beeldmateriaal?

Er zijn verschillende manieren om aan beeldmateriaal te komen. Je bent hiervoor zelf verantwoordelijk; AWP biedt geen eigen beeldbank.