Iconen

Het gebruik van iconen biedt een visueel aantrekkelijke en goede manier om de gebruikerservaring te verbeteren. Iconen kunnen complexe concepten vereenvoudigen, gemakkelijke navigatie bevorderen en belangrijke informatie snel communiceren. Door symbolen toe te passen, kunnen bezoekers de inhoud sneller scannen, waardoor de bruikbaarheid van de homepage worden versterkt, wat resulteert in een meer aantrekkelijke en effectieve interactie met de website.

Hoe zien iconen er uit?

Hieronder staan voorbeelden van iconen.

person icoon Icoon 1

vraagteken icoon Icoon 2

huis icoon Icoon 3

pijl terug icoon Icoon 4

Hoe pas ik de iconen toe?

De iconen vind je in de witte balk die boven of onder het door jouw geselecteerde blok staan. Wanneer je op de smiley hebt gedrukt krijg je een popup en in die popup kan je kiezen welk icoon je wilt hebben. Druk vervolgens op add icon om je icoon toe te voegen. Bezoek de pagina om de vorm van je icoon te zien.

Toegankelijkheid

Zorg er bij het gebruik van iconen voor dat ze consistent zijn met je merk en design. Te veel of verkeerd geplaatste iconen kunnen de gebruikerservaring negatief beïnvloeden, dus houd het eenvoudig en relevant.

Opties iconen

Filled

De optie filled zorgt ervoor dat het hele icoon is ingevuld met één kleur.

Outline

Met de optie outline zie je alleen de omtrek van het icoon.

Round

De optie round zorgt ervoor dat de hoeken het icoon wat ronder worden. De hoeken krijgen dan een border radius.

Sharp

Met de optie sharp krijgen de ronde hoeken van het icoon punten.

Two-tone

Met de optie two-tone krijgt het icoon twee verschillende kleuren. De rand van het icoon krijgt een kleur en alles wat binnen de rand van het icoon zit krijgt een kleur.

Accessibility

Decorative

Met de optie decorative is het icoon decoratie. En is het niet van belang dat het leesbaar is voor iedereen.

Functional

Met de optie functional is het icoon functioneel en is het ook leesbaar wanneer er gebruik wordt gemaakt van een readspeaker.