Tijdlijn

Een tijdlijn is een waardevolle toevoeging aan een website omdat het de mogelijkheid biedt om informatie chronologisch en overzichtelijk te presenteren, waardoor bezoekers gemakkelijk historische gebeurtenissen, evoluties of verhalen kunnen volgen.

Wanneer een tijdlijn gebruiken?

Een tijdlijn is een handig hulpmiddel voor je website wanneer je een chronologische volgorde van gebeurtenissen, ontwikkelingen of mijlpalen wilt illustreren. Dit kan nuttig zijn voor het vertellen van verhalen, het presenteren van de geschiedenis van een bedrijf, het markeren van belangrijke gebeurtenissen in een project, of het visualiseren van de evolutie van een trend.

Hoe ziet een tijdlijn er uit?

WordPress versies

WordPress kent vele versies, een overzicht van de versies voor en na Gutenberg.

Klik op het “+” pictogram bovenaan de pagina-editor of ergens in het inhoudsveld om een nieuw blok toe te voegen. De tijdlijn vind je als WordPress block met de naam ‘Fora11y tijdlijn’. Nu kun je de tijdlijn gaan invullen met een titel en omschrijving. Als dat is ingevuld kun je een tijdlijn item toevoegen. Dat doe je met het “+” onderaan je tijdlijn. Om je tijdlijn te gaan vullen met informatie druk je weer op het “+” onderaan je tijdlijn item.

Opties tijdlijn

Titel

Dit geeft de titel van de tijdlijn weer.

Omschrijving

Met de omschrijving kan je een kleine inleiding geven die over de tijdlijn gaat.

Galerij type

Met deze optie kan de de grote van de titel aanpassen.

Tijdlijn item

Met de tijdlijn item kan je een titel van je onderwerp toevoegen.

Tijdlijn genesteld

Met tijdlijn genesteld kan je de kop tekst toevoegen en je kan er informatie over je onderwerp inzetten.