Video’s

Een video op een website kan krachtig zijn omdat het complexe ideeën en informatie in een visueel aantrekkelijke en gemakkelijk te consumeren vorm kan presenteren, de betrokkenheid van bezoekers kan vergroten, emoties en verhalen effectiever kan overbrengen, producten of diensten in actie kan tonen, en het algehele gebruikerservaring kan verbeteren door variatie in content te bieden.

Wanneer een video gebruiken?

Een video is een waardevolle toevoeging aan je website wanneer je complexe informatie wilt overbrengen op een visueel aantrekkelijke en boeiende manier, producten of diensten wilt demonstreren, verhalen wilt vertellen, instructies wilt geven, of emotionele betrokkenheid wilt creëren bij je bezoekers. Het kan helpen om de aandacht vast te leggen, begrip te vergroten en de gebruikerservaring te verbeteren, waardoor je website effectiever en aantrekkelijker wordt voor je doelgroep.

Hoe ziet een video er uit?

Hoe pas ik de video toe?

Klik op het “+” pictogram bovenaan de pagina-editor of ergens in het inhoudsveld om een nieuw blok toe te voegen. Zoek naar het “Video” blok of typ “Video” in het zoekvak en selecteer het relevante blok wanneer het verschijnt. Je kunt de URL van de video invoeren die je wilt insluiten. Dit kan een link zijn naar een video op YouTube, Vimeo, of een andere ondersteunde videoplatform. Plak de URL van de video in het daarvoor bestemde veld.

Toegankelijkheid

Zorg ervoor dat je video’s ondertiteling of bijschriften bevatten. Zorg er voor dat je video handmatig wordt afgespeeld. Zorg ervoor dat de kleuren en het contrast in de video duidelijk zijn. Dit helpt mensen met visuele beperkingen om de inhoud beter te zien. Op je website mogen alleen video’s staan uit de Mediatheek Rijksoverheid. Dit regel je via het Beeldcentrum.

Opties video

Automatisch afspelen

Hiermee kan je kiezen of je het audiofragment automatisch of handmatig wilt laten afspelen.

Lus

De optie “lus” geeft aan of het audiofragment continu moet worden herhaald wanneer het wordt afgespeeld.

Gedempt

Deze optie zorgt er voor dat de video zonder geluid wordt afgespeeld.

Afspeelknoppen

Met deze optie is de gebruiker in staat om de video af te spelen, te pauzeren, vooruit te spoelen, terug te spoelen, het volume aan te passen en andere acties uit te voeren met betrekking tot de weergave van de video.

Inline afspelen

Deze optie heeft betrekking op de manier waarop een video wordt weergegeven en afgespeeld op een webpagina. Wanneer deze optie is ingeschakeld, wordt de video direct in de content van de webpagina afgespeeld, meestal in een ingebed videovenster.

Vooraf laden

Wanneer je de optie “auto” gebruikt, zal de browser proberen het audiofragment vooraf te laden.
Als je de optie “metadata” selecteert, zal de browser alleen de metadata van het audiobestand inladen.
Als je de optie “geen” kiest, zal de browser het audiobestand niet vooraf laden. De browser wacht volledig op de gebruiker om op de afspeelknop te drukken voordat het audiobestand wordt geladen.

Posterafbeelding

Met deze optie kan je een foto toevoegen die te zien is als de video nog niet is afgespeeld.