Weblogs

Een weblog kan van toegevoegde waarde zijn voor je website. Bijvoorbeeld om interessante praktijkverhalen te delen.

Waar staat een weblog op de website?

Het totaaloverzicht van weblogs staat altijd in een hoofdrubriek ‘Weblogs’. Daarnaast kan een onderscheid worden gemaakt in weblogs middels categoriefilters.

Onder weblogs kan een reactiemogelijkheid worden geboden. De reacties die binnenkomen, modereer je zelf vóórdat ze onder het weblog verschijnen. Hierdoor wordt voorkomen dat spamberichten of andere ongepaste reacties op je website verschijnen.

De weblogs worden in overzichten standaard twee aan twee getoond; of je er foto’s bij plaatst, bepaal je zelf.

Wanneer een weblog inzetten?

Een weblog is alleen interessant als je een of meer auteurs hebt, die bereid zijn om regelmatig te bloggen én die over een goede pen beschikken. Daarnaast geldt, net als voor alle overige content op je site, dat de inhoud relevant moet zijn voor je bezoeker (je wilt immers gelezen worden).

Houd er verder rekening mee dat je dagelijks moet controleren of er reacties zijn die je moet modereren als je een reactiemogelijkheid biedt. Pas na moderatie verschijnt een reactie op je website. Het is niet mogelijk om hiervan een automatische melding te krijgen.

Waar vind ik weblogs in het CMS?

De rubriek Weblogs staat in de admin omgeving als hoofdonderdeel van het admin menu. In dit onderdeel kun je zelf de weblogs (teksten) plaatsen.

Voorbeeld van weblogs

Bekijk de weblogs op deze website.