Bespaar CO2 door je afbeeldingen te verkleinen

Weblogs

Door kleinere afbeeldingen te gebruiken op je website zorg je voor snellere laadtijden, minder energieverbruik en daardoor draag je bij aan CO2 reductie.

Snelheid van de website en gebruikerservaring

Het verkleinen van afbeeldingen vermindert de bestandsgrootte, waardoor de laadtijd van je webpagina aanzienlijk wordt verkort. Snellere laadtijden dragen bij aan een betere gebruikerservaring, aangezien bezoekers niet lang hoeven te wachten voordat de pagina volledig is geladen. Dit resulteert in een lagere bounce rate en een hogere tevredenheid bij gebruikers, wat op zijn beurt kan leiden tot een hogere conversie. Een efficiëntere website heeft niet alleen voordelen voor gebruikers, maar kan ook bijdragen aan het verminderen van je CO2-footprint.

Energieverbruik en servers

Het verminderen van de bestandsgrootte van afbeeldingen betekent dat er minder gegevens van de server naar de browser van de gebruiker hoeven te worden verzonden. Dit resulteert in een lager energieverbruik, zowel aan de kant van de server als bij de gebruiker. Minder gegevensoverdracht betekent minder serverbelasting, waardoor servers efficiënter kunnen werken. Dit optimaliseert niet alleen de prestaties, maar vermindert ook het energieverbruik, wat op lange termijn bijdraagt aan een verminderde CO2-uitstoot.

Milieubewustzijn en duurzaamheid

Door bewust afbeeldingen te verkleinen en de prestaties van je website te verbeteren, draag je indirect bij aan duurzaamheid en milieubewustzijn. Minder energieverbruik en efficiëntere processen verminderen de ecologische impact van het gebruik van het internet. Het minimaliseren van de CO2-uitstoot is niet alleen een kwestie van grote bedrijven; elke website-eigenaar kan zijn steentje bijdragen door eenvoudige stappen te ondernemen zoals het optimaliseren van afbeeldingen. Door deze bewuste keuzes te maken, kunnen we collectief streven naar een internet dat niet alleen snel en efficiënt is, maar ook milieuvriendelijk.

WordPress Smush

Voor het verkleinen van afbeeldingen gebruiken wij Smush – Optimize, Compress and Lazy Load Images van WPMUdev. Deze plugin verkleint automatisch afbeeldingen bij het uploaden naar de WordPress Mediatheek. Je hoeft hier geen extra handelingen voor te verrichten. Om nog een stap verder te gaan is het goed om te controleren hoe groot (hoogte en breedte in pixels) je afbeelding is op de pagina(‘s) waar deze is getoond en wat de werkelijke afmeting is van de afbeelding. Schaal de afbeelding naar het formaat wat op de pagina is getoond om je CO2-footprint verder te verbeteren.

Reactie toevoegen

U kunt hier een reactie plaatsen. Ongepaste reacties worden niet geplaatst. Uw reactie mag maximaal 2000 karakters tellen.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reacties

Er zijn nu geen reacties gepubliceerd.