Onafhankelijke toetsing

Weblogs

Onze belofte “we maken de beste nog beter”, kan alleen waargemaakt worden door continue ondersteuning en controle van WCAG professionals. Sinds 2016 werken we daarom al samen met WCAG.nl een onafhankelijk audit- en adviesbureau gevestigd in de Achterhoek.

De start

In 2016 zijn we begonnen met het ontwikkelen en standaardiseren van een eerste versie van wat uiteindelijk AWP is geworden. In samenwerking met de collega’s van VoorMeerWaarde bouwden we digitale platformen voor het sociale domein. Denk hierbij aan oplossingen voor mantelzorgers en minimaregelingen (voor mensen met een laag inkomen en weinig geld). De opdrachtgevers waren gemeentes die zeker in die tijd nog niet bezig waren met digitale toegankelijkheid, terwijl dit voor de gebruikers vaak essentieel bleek te zijn. Door het bouwen van toegankelijke platformen, waren we in staat om steeds meer gebruikers zelfstandig gebruik te laten maken van deze digitale diensten.

De standaard

In 2016 hanteerden we de WCAG 2.0 AA als standaard en inmiddels voldoen we aan de WCAG 2.1 AA en bereiden we de WCAG 2.2 AA al voor. In samenwerking met en onder toezicht van WCAG.nl bouwen we verder aan de beste toegankelijkheid.

Iedereen doet mee

Bouw jij ook voor overheden? Of is het voor jouw organisatie belangrijk dat echt iedereen zelfstandig mee kan doen? Start dan met AWP. Wij helpen jou niet alleen toegankelijk te bouwen, maar ook toegankelijk te blijven.

Reactie toevoegen

U kunt hier een reactie plaatsen. Ongepaste reacties worden niet geplaatst. Uw reactie mag maximaal 2000 karakters tellen.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reacties

Er zijn nu geen reacties gepubliceerd.