Snel meer inzicht

Weblogs

Digitale toegankelijkheid is een continu proces. Het kan in eerste instantie lijken op een veelkoppig monster, maar gelukkig kun je ook klein beginnen. Wil je een eerste indruk krijgen van de kwaliteit van een webpagina? Gebruik dan de WCAG Webscan van WCAG.nl.

AWP werkt al jaren samen met WCAG.nl om de digitale wereld toegankelijk te maken voor iedereen. WCAG.nl biedt hiervoor een aantal hulpmiddelen: training, advies en toetsing van jouw website. Een toetsing is tijdsintensief en kost zelfs voor een one-pager al snel meer dan € 1.000. Gelukkig is niet alles handwerk en hebben ze ook een aantal geautomatiseerde toetsen. Eén daarvan is zelfs gratis beschikbaar en toetst jouw webpagina op ca 20% van de richtlijnen. Het geeft je dus geen volledig beeld, maar wel een eerste indruk van de kwaliteit. Wil je één stapje meer? Vraag dan een quickscan aan. Met een quickscan toetst een auditor jouw hele website op de meest voorkomende fouten. Ook dit geeft geen volledig beeld, maar 70-80% van de aanwezige fouten krijg je hier wel mee in beeld. Afhankelijk van de omvang van jouw website is dit één of twee dagdelen werk. Een volledige audit is uitsluitend op offerte aan te vragen, maar pas je het AWP thema toe? Dan volstaat een redactionele audit. AWP laat namelijk periodiek een technische audit uitvoeren door WCAG.nl. Elke versie opnieuw. Zo heb jij daar als eigenaar, webbouwer of webdesigner geen omkijken naar.

Reactie toevoegen

U kunt hier een reactie plaatsen. Ongepaste reacties worden niet geplaatst. Uw reactie mag maximaal 2000 karakters tellen.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reacties

Er zijn nu geen reacties gepubliceerd.